UK flag
Croatia flag

Navigacijski uređaj NU-20

Izvedba i namjena

NU_20 - Upravljačka ploča
NU_20
klik za fotografiju

Osim što služi za navigaciju (daje podatke o kursu, te uzdužnom i poprečnom nagibu ronilice), NU-20 daje podatak o dubini zarona, morskoj dubini, grafički prikaz terena ispred i ispod ronilice, prikuplja, obrađuje i prikazuje na zaslonu podatke od upravljačkih i zaštitnih sklopova, te signalizira prodor vode u sam uređaj NU-20.

NU-20 sklopovi:

Kontrola i upravljanje

Elementi za kontrolu i upravljanje uređajem NU-20 smješteni su na prednjoj ploči, a sastoje se od više preklopnika, optičkih dekodera i LED indikatora.

Funkcije prelopnika:

LED indikatori prikazuju stanje baterija uređaja, izlaznih napona dc/dc pretvarača i pojavu prodora vode u NU-20 cilindar i u IGC uređaj. Curenje u cilindar nadzire se pomoću senzora prodora vode koji je smješten na dnu cilindra.
Uređaj za kontrolu pogona ronilice PKB

Izvedba i namjena

PKB - Upravljačka ploča
NU_20
klik za fotografiju

PKB je uređaj za nadzor napajanja i upravljanje pogonom podvodnog vozila. Uređaj omogućava stalan nadzor baterija, nadzor pojedinih grana, pa čak i pojedinih baterijskih ćelija (Ag-Zn). Dizajniran je za kontrolu srebro-cink (Ag-Zn) i olovnih (Acid Lead) baterija. Uređaj sa svojim sklopovima (upravljački i signalizacijski) smješten je unutar vodonepropusnog aluminijskog cilindra, na čijoj prednjoj strani se nalaze mjerni instrumenti i kontrolne lampice (LED). Neki elementi PKB-uređaja postavljeni su uz same baterije (naponske sonde, temperaturne sonde, sonde za vodik), a neki uz ploču s preklopnicima (amper-sat metar, pomočni kontakti). Iz PKB-uređaja napajaju se dva vanjska podvodna reflektora.

Sklopovi PKB-uređaja :

Na vrh